Er I en familie, der elsker pasta? Så er det måske på tide at prøve en ny pastaopskrift! Det hjælper vi med i aften, når vi laver en skøn rejepasta. Vi koger spaghetti som vi blander med stegte rejer, rødløg, porre og hvidløg. Retten bliver lækkert cremet af crème fraiche og ost, og får et spændende twist af dild og citron!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Porre
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til rejer
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær løg i tynde skiver og citron i både.
Hak hvidløg og dild fint.
Skær porre i 1 cm halve skiver.
Skræl gulerod, og riv groft.
Hak rejer fint på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt og et nip peber i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Overfør til en lille skål, og tilsæt et stort skvæt citronsaft.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, porre og hvidløg i 2-3 min.
Tilsæt gulerod, og steg videre i 3 min.
Tilsæt crème fraiche, pastavand, grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning), salt og et nip peber, og lad simre i 4-5 min.
Tilsæt pasta og rejer, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og resterende dild.
Server med citronbåde.