I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, kokosmælk, ovnbagte søde kartofler, spinat og masser af dejlige krydderier. Vi serverer vores dhal med kølende yoghurt og sprøde hjemmelavede korianderchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
250 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
10 g
Ingefærpasta
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, hak løg fint.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør rundt.
Bring i kog, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
Imens, hak koriander fint.
Bland koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Skyl spinat.
Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.
Anret dhal i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.
Server med korianderchips.