topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet sødkartoffeldhal

Cremet sødkartoffeldhal

med sprøde korianderchips og mild yoghurt

I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, kokosmælk, ovnbagte søde kartofler, spinat og masser af dejlige krydderier. Vi serverer vores dhal med kølende yoghurt og sprøde hjemmelavede korianderchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

250 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4265 kJ
Kalorier (kcal)1019 kcal
Fedt49.7 g
Mættet fedt25 g
Kulhydrat106.4 g
Sukker9.4 g
Protein27.9 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Steg løg
2

Imens, hak løg fint.

Skyl linser.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Kog linser
3

Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør rundt.

Bring i kog, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

Bag korianderchips
4

Imens, hak koriander fint.

Bland koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.

Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt kartofler
5

Skyl spinat.

Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener.

Top med yoghurt.

Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image