I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, kokosmælk, ovnbagte søde kartofler, spinat og masser af dejlige krydderier. Vi serverer vores dhal med kølende yoghurt og sprøde hjemmelavede korianderchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
10 g
Ingefærpasta
4 g
Curry-On
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
450 g
Sød kartoffel
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
180 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
2 dl
Vand til gryderet
¼ tsk
Salt til gryderet
2 spsk
Olie til urteolie
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, hak løg fint.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, linser, vand, grøntsagsbouillon, sojasauce, salt og et nip peber, og rør rundt.
Bring i kog, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
Imens, hak koriander fint.
Bland koriander, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Skyl spinat.
Tilsæt kartofler og spinat til gryden, og rør indtil spinaten er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.
Anret dhal i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.
Server med korianderchips.