Er der noget bedre en kold efterårsaften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med hakket svine/kalvekød, svampe og porre. Gryderetten får spændende smag af timian og vores færdige krydderiblanding Hvide Løjer & Urter, og crème fraiche bidrager med den perfekte cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogt ris med hakket spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Porre
200 g
Champignon
1 stk
Gulerod
1 g
Tørret timian
250 g
Hakket svine-/kalvekød
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Kyllingebouillon
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær porre [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær svampe i tynde skiver. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt svampe, porre og et nip salt* og peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt hakket svine-/kalvekød og gulerod, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak spinat groft. Vend spinat (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris.
Tilsæt crème fraiche, vand* [½ dl | 1 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon, timian og et nip peber* til stegepanden, og lad simre i 2-3 min.
Anret spinatris og gryderet i dybe tallerkener. Top med resterende spinat.