Inviterer Mary Poppins i køkkenet, og lav hendes perfekte kylling. Den steges lækker og smagfuld med frisk rosmarin og hvidløg. Hertil serverer vi rodfrugter og grøntsager i alverdens farver, og vi anretter dem som en smuk, farverig krans rundt om kyllingen. Til sidst pynter vi med frisk purløgsdressing, og så er Poppins ellers klar til at spise med!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Purløg
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak purløg fint.
Bland purløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl spinat.
Hak tomat og agurk groft.
Pluk og hak rosmarinblade groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med rosmarin, hvidløg, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt smør, vand og et nip salt og peber. Kog i 1 min, eller indtil let tyknet.
Skær færdig kylling i tynde skiver.
Anret kylling i midten af tallerkener.
Anret spinat, rodfrugter, agurk og tomat rundt om.
Top kylling med sauce fra stegepanden.
Dryp dressing over grøntsager.