I aften går den kulinariske rejse til Frankrig, og vi skal lave fransk inspireret kylling og rodfrugtmos. Vi starter med kyllingestrimler og løg, som vi steger, og blander med kyllingebouillon og mozzarella. Vi serverer kyllingen med farverig rodfrugtmos med kartofler, gulerødder og spinat. Skønt tilbehør er hele salatblade med honning- og sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
4 g
Kyllingebouillon
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
300 g
Kyllingebryststrimler
500 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Salat
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
1 pose
Kruspersille
½ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 5)
efter behov
Smør (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Mælk (trin 2)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern (uskrællet). Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille groft.
Kom kartofler og gulerod i gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Vend persille i gryden, og stil til side med låg på. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt løg og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt kylling til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil gylden og næsten gennemstegt.
Tilsæt kyllingebouillon og vand* [1 dl | 2 dl], og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Drys med revet mozzarella, og lad simre i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemstegt. Pluk blade fra hjertesalat, og placer i en skål. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret gulerodsmos i dybe tallerkener. Top med kylling og løgsauce. Drys med persille. Dryp hjertesalat med honning- og sennepsdressing, og krydr med et nip salt* og peber*.