Ovnstegt kylling elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkenerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med ovnstegt kylling krydret med citronpeber, braiserede linser med løg, gulerod, hvidløg og rødvinssauce, sprøde pastinakchips og kølende fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pastinak
280 g
Kyllingebryst
2 g
Citronpeber
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
50 g
Grønkål, skåret
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl pastinak til lange, tynde bånd.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], og vend sammen.
Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil gyldne.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Sænk til middel varme.
Tilsæt linser (inklusive væde), rødvinssauce, kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt grønkål, og steg i 1 min, eller indtil den er faldet sammen.
Skær kylling i skiver.
Anret linser i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med pastinakchips og fraiche.