topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk inspireret kylling

Fransk inspireret kylling

med braiserede linser og pastinakchips

Ovnstegt kylling elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkenerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med ovnstegt kylling krydret med citronpeber, braiserede linser med løg, gulerod, hvidløg og rødvinssauce, sprøde pastinakchips og kølende fraiche.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Pastinak

280 g

Kyllingebryst

2 g

Citronpeber

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

50 g

Grønkål, skåret

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2353 kJ
Kalorier (kcal)562 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat42 g
Sukker15.2 g
Protein44.8 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav pastinakchips
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl pastinak til lange, tynde bånd.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil gyldne.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Bag kylling
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
4

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Braiser linser
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt linser (inklusive væde), rødvinssauce, kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt grønkål, og steg i 1 min, eller indtil den er faldet sammen.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret linser i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Server med pastinakchips og fraiche.