topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk sej 'Florentine'

Fransk sej 'Florentine'

med bagt broccoli og ovnstegte kartofler

Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, tomat og ost. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citron.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

½ stk

Citron

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

250 g

Broccoli

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2355 kJ
Fedt19.9 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat52 g
Sukker11.7 g
Protein38.4 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Paner fisk
2

Skær broccoli i 3 cm buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.

Skær citron [½ stk, 2P] i både. 

Hak hvidløg og skalotteløg fint. 

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Hak tomat fint.

Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.

Krydr fisk med et nip salt, og vend i mel.

Bag rosenkål
3

Fordel broccoli på samme bageplade, når kartoflerne har 10 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

TIP: Brug to bageplader til 4P.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav florentinesauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov).

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt tomat, spinat, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Vend broccoli og kartofler med et skvæt citronsaft.

Server
6

Anret broccoli, kartofler og fisk på tallerkener.

Top med florentinesauce.