Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, tomat og ost. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
½ stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
250 g
Broccoli
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær broccoli i 3 cm buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak hvidløg og skalotteløg fint.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Hak tomat fint.
Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.
Krydr fisk med et nip salt, og vend i mel.
Fordel broccoli på samme bageplade, når kartoflerne har 10 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
TIP: Brug to bageplader til 4P.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Opvarm samme stegepande på middel varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov).
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt tomat, spinat, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Vend broccoli og kartofler med et skvæt citronsaft.
Anret broccoli, kartofler og fisk på tallerkener.
Top med florentinesauce.