Frikadeller og kartoffelsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller og kartoffelsalat

Frikadeller og kartoffelsalat

med radise- og tomatsalat

I aften laver vi klassiske frikadeller med kartoffelsalat. Kartoffelsalaten har dog et tvist i form af finhakket estragon, som giver en frisk og spændende smag, som går godt i spænd med de gyldne frikadeller. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og tomatsalat med spinat.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Radiser

1 pose

Estragon

1 stk

Løg

60 g

Spinat

400 g

Små kartofler

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

1 spsk

Smør til stegning

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3130 kJ
Kalorier (kcal)748 kcal
Fedt43.3 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat49.7 g
Sukker9 g
Protein37.1 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler. 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Stil til side, og lad køle af.

2

Riv løg groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

3

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). Overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadeller er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kartoffelsalat
4

Skyl spinat, og hak groft.

Halver radiser.

Hak tomat groft.

Hak estragon fint.

Bland fraiche, mayonnaise, estragon, salt og et nip peber i en stor skål. Vend kogte kartofler i.

Lav tomatsalat
5

Bland tomat, spinat, radiser, salt, et nip peber og olivenolie i en mellemstor skål.

6

Anret frikadeller, kartoffelsalat og tomatsalat på tallerkener.