Mangler I inspiration til en rigtig god og mættende salat? Vi hjælper så gerne! Vi har nemlig skabt en opskrift på en fantastisk prosciuttosalat med masser af skønne ingredienser. Vi starter med bulgur som vi blander med ovnbagt græskar, gulerod, rødløg og rødbede. Så topper vi med salatmix, basilikumricotta, sprød prosciutto og solsikkekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Rødbede
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
4 g
Panamad
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
½ pose
Basilikum
½ stk
Citron, økologisk
50 g
Prosciutto
60 g
Blandet salat
20 g
Solsikkefrø
4 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del græskar [1/2 stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og skær rødløg i 1 cm både. Fordel græskar og grøntsager i hver sin side på en bageplade med bagepapir, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Krydr græskar med Panamad, og bag i ovnen i 20-25 min.
Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: Vandet skal være lige så salt som havvand.
Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 7-9 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for, at der er afstand mellem skiverne.
Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Hak basilikum [½ pose, 2P] fint. Bland ricotta, citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum, vand* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Vend grøntsager med bulgur, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt citronsaft på bagepladen.
Anret grøntsagsbulgur og salat i dybe tallerkener. Top med prosciutto og basilikumricotta. Drys med solsikkefrø.