Fyldig prosciuttosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyldig prosciuttosalat

Fyldig prosciuttosalat

med ovnbagt græskar og basilikumricotta

Mangler I inspiration til en rigtig god og mættende salat? Vi hjælper så gerne! Vi har nemlig skabt en opskrift på en fantastisk prosciuttosalat med masser af skønne ingredienser. Vi starter med bulgur som vi blander med ovnbagt græskar, gulerod, rødløg og rødbede. Så topper vi med salatmix, basilikumricotta, sprød prosciutto og solsikkekerner!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Rødbede

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

4 g

Panamad

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

½ pose

Basilikum

½ stk

Citron, økologisk

50 g

Prosciutto

60 g

Blandet salat

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2314 kJ
Fedt24.35 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat54.07 g
Sukker13.1 g
Protein23.14 g
Salt2 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del græskar [1/2 stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og skær rødløg i 1 cm både. Fordel græskar og grøntsager i hver sin side på en bageplade med bagepapir, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Krydr græskar med Panamad, og bag i ovnen i 20-25 min.

Kog bulgur
2

Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: Vandet skal være lige så salt som havvand.

Bag prosciutto
3

Fordel prosciutto på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 7-9 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for, at der er afstand mellem skiverne. 

Lav basilikumricotta
4

Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Hak basilikum [½ pose, 2P] fint. Bland ricotta, citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum, vand* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bland bulgur og grøntsager
5

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Vend grøntsager med bulgur, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt citronsaft på bagepladen.

Server
6

Anret grøntsagsbulgur og salat i dybe tallerkener. Top med prosciutto og basilikumricotta. Drys med solsikkefrø.