Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Zucchini
4 g
Kyllingebouillon
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
2 stk
Rødbede
2 stk
Pastinak
1 pose
Kruspersille
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
½ dl
Vand til sauce
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Bag i ovnen i 25-30 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Skær rødløg i både. Skær peberfrugt i tynde strimler. Hak persille groft.
Opvarm olivenolie i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør kylling, rødløg og peberfrugt til bagepladen med rodfrugter, når der er 11-12 min tilbage. Bag i ovnen i 11-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt kyllingebouillon, BBQ-sauce og vand til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.
Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.