Græsk inspireret kyllingesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret kyllingesalat

Græsk inspireret kyllingesalat

med krydret orzo og cremet pestodressing

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Middelhavsdrøm

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Cremet pestodressing

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)857 kcal
Energi (kJ)3587 kJ
Fedt37.6 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat76.4 g
Sukker13.4 g
Protein51.4 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg kylling
2

Krydr kylling med et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2-3 min på hver side.

Sænk til middel varme, og steg videre i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Lav pestodressing
4

Bland yoghurt, pestodressing [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland agurk, tomat, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Tilsæt grøntsager
5

Bland færdig orzo, Middelhavsdrøm, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i gryden, og lad køle af en smule.

Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen. 

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med salat og kylling. 

Server med pestodressing.