Græsk inspireret kyllingesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret kyllingesalat

Græsk inspireret kyllingesalat

med krydret orzo og cremet pestodressing

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Middelhavsdrøm

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Cremet pestodressing

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3487 kJ
Kalorier (kcal)833 kcal
Fedt34.7 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker13.5 g
Protein49.7 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg kylling
2

Krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2-3 min på hver side.

Sænk til middel varme, og steg videre i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.

Skyl spinat.

Lav pestodressing
4

Bland yoghurt, pestodressing [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland agurk, tomat, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt grøntsager
5

Bland færdig orzo, Middelhavsdrøm, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i gryden, og lad køle af en smule.

Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen. 

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med salat og kylling. 

Server med pestodressing.