I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Middelhavsdrøm
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Cremet pestodressing
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
½ g
Chiliflager
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2-3 min på hver side.
Sænk til middel varme, og steg videre i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær agurk og tomat i 2 cm tern.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.
Skyl spinat.
Bland yoghurt, pestodressing [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland agurk, tomat, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland færdig orzo, Middelhavsdrøm, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i gryden, og lad køle af en smule.
Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen.
Skær kylling i skiver.
Anret orzo i dybe tallerkener.
Top med salat og kylling.
Server med pestodressing.