I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med vidunderlig kyllingecouscous. Vi blander ovnbagt rødløg og zucchini med bouillonkogt couscous og hakket persille. Vi topper med sprødstegt kylling, salatost, yoghurt og persilleblade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
½ stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
100 g
Fuldkornscouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg i både. Skær zucchini [½ stk, 2P] og peberfrugt i 1/2 cm tern. Fordel i den ene side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.
Smelt en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingebouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak persille fint.
Vend rødløg, zucchini, peberfrugt og persille (gem lidt til anretning) i gryden med couscous. Krydr med salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*. Skær kylling i skiver.
Anret couscous på tallerkener. Top med kylling. Drys med smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] og resterende persille. Dryp med yoghurt.