Græsk kyllingecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk kyllingecouscous

Græsk kyllingecouscous

med hvidløgsyoghurt og frisk persille

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med vidunderlig kyllingecouscous. Vi blander ovnbagt rødløg og zucchini med bouillonkogt couscous og hakket persille. Vi topper med sprødstegt kylling, hvidløgsyoghurt og persilleblade.

Tags:
Kalorielet
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2255 kJ
Kalorier (kcal)539 kcal
Fedt13.2 g
Mættet fedt3.1 g
Kulhydrat51.5 g
Sukker13.7 g
Protein45.2 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær løg i 1 cm både.

Skær zucchini og peberfrugt i 1 cm tern.

Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.

Steg kylling
2

Imens, krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør kylling til samme bageplade, og steg i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemstegt.

GRILL: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog couscous
3

Bring vand [2,5 dl | 5 dl], kyllingebouillon og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Hak persille
4

Imens, hak persille fint. 

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland grøntsager og couscous
5

Vend ovnbagte grøntsager, persille og et nip peber i gryden med couscous.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Anret couscous på tallerkener.

Top med kylling. 

Dryp med hvidløgsdressing.