Udforsk en kulinarisk nationalpark fuld af vegetariske afrodisiakaer, hvor landskabet på din tallerken deles mellem gratin og frodig salat. Græskar og sorte bønner er krydret med skarp salvie og en knivspids revet ost. Den der kommer først til mølle, får først malet, så tag en stor portion med det samme!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
100 g
Brune champignon
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Salvie
1 pakke
Sorte bønner
75 g
Crème fraiche
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Finrevet ost
75 g
Blandet salat
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
¾ dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær græskar [½ stk, 2 pers.] over på langs [½ stk, 2 pers.]. Fjern skræl og kerner. Skær i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 30-35 min.
Hak løg groft. Skær svampe i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Hak salvie fint. Dræn bønner i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg svampe i 5-7 min. Tilsæt løg. Steg i 3-5 min. Tilsæt hvidløg og 1/2 salvie. Steg i 1 min. Tilsæt vand*, grøntsagsbouillon, creme fraiche [½ pakke, 2 pers.] og bønner. Lad simre i 4-5 min.
Bland panko, revet ost, resterende salvie og en smule olivenolie* i en lille skål. Tag græskar ud af ovnen. Slå ovnens grillfunktion til.
Tilsæt græskar til panden med grøntsager. Krydr med salt* og peber*. Overfør til et ildfast fad. Drys med gratinering. Grill i ovnen i 3-5 min, eller indtil gylden og sprød. Bland salat, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend sammen.
Anret græskargratin og salat på tallerkener.