Kødboller i tomatsauce. Det har I sikkert spist mange gange. Overrask børnene med en spændende variant. Vi laver fantastiske kødboller med middelhavskrydderier, som vi blander med tomatsauce og gratinerer i ovnen med mozzarella. Vi springer pastaen over i aften og serverer vores kødboller med lune hvidløgsbrød og en sprød cherrytomatsalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Oksebouillon
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
60 g
Blandet salat
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
125 g
Cherrytomater
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Rul pizzadej (medfølgende bagepapir) ud.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 4-5 min, eller indtil brunet (tilberedes færdig i trin 3), og overfør til et ildfast fad.
Imens, hak rødløg og persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og persille i en lille skål.
Steg rødløg i samme stegepande i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt.
Overfør til det ildfaste fad, og top med mozzarella.
Overfør pizzadej (og medfølgende bagepapir til en bageplade).
Fold tre gange, og prik små huller med fingrene. Dryp med hvidløgsolie, og krydr med et stort nip salt.
Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil osten er smeltet, saucen bobler og dejen er gennembagt.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Halver cherrytomater.
Bland salat og cherrytomater i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] lige inden servering, og vend sammen.
Skær brød i skiver.
Anret kødboller i tomatsauce i dybe tallerkener.
Server med brød og salat.