Pasta og linser. Det er måske en kombination du aldrig har prøvet, men vi tør næsten love at du ikke vil blive skuffet. Vi laver en fantastisk sauce med tomat, løg, linser, soja og hvidløg. Vi blander vår sauce med pasta, og topper med bechamelsauce og masser af ost. Imens pastaen gratineres, laver vi en frisk zucchinisalat med basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Løg
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg Kan indeholde Æg, Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Hakkede tomater
½ stk
Zucchini
1 pose
Basilikum
2 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
10 spsk
Mælk (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak løg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil brune.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hakkede tomater, vand [2 dl | 4 dl], linser, grøntsagsbouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P], Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er gennemkogte.
Imens, kog pasta i 5-7 min.
Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.
TIP: Pastaen tilberedes færdig i trin 5.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring.
Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør indtil osten er smeltet.
Fordel linser ovenpå pasta, og vend sammen. Top med bechamelsauce og revet ost. Gratiner i 10-12 min, eller indtil osten er gylden og pastaen er gennemtilberedt.
Imens, skræl zucchini [1/2 stk, 2P] til lange, tynde bånd.
Pluk basilikum.
Bland zucchini, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Anret linsepasta på tallerkener.
Server med zucchinisalat.