I aften overrasker vi med en utraditionel opskrift, som helt sikkert vil blive værdsat af alle, der tør smage! De overdådige portobellosvampe bages hele i ovnen med lækker fyld af hvidløg, spinat, ricotta og sprød panko. Svampene får selskab i ovnen af kartofler og løg, der bliver bagt til perfektion. Vi serverer svampe, kartofler og løg sammen med en salat med peberfrugt og spinat, samt pestodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Peberfrugt
300 g
Portobello
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
7.5 ml
Balsamico
50 g
Cremet pestodressing
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og løg i 2 cm tern. Skyl spinat, og hak halvdelen fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 1 cm strimler.
Krydr svampe indvendigt med et nip salt* og peber*. Bland hakket spinat, hvidløg, ricotta, halvdelen af finrevet ost og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål. Fjern stokken fra svampe, og fyld med ricottablanding. Top med panko [1/2 pose, 2P] og resterende finrevet ost.
Fordel kartofler og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, drys med Middelhavsdrøm, og krydr med et nip salt* og peber*. Placer svampe på bagepladen, og bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil kartoflerne er gyldne og svampene er gennembagte.
Pisk olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og balsamico [1/2 pakke, 2P] sammen i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Vend peberfrugt og resterende spinat i skålen med vinaigrette, når svampene har 1-2 min tilbage.
Anret svampe, kartofler og salat på tallerkener. Dryp med pestodressing.