Grillet steak og cremet dilddressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet steak og cremet dilddressing

Grillet steak og cremet dilddressing

med knuste kartofler og syltet rødløg

Så blev det sensommerweekend, solen skinner, og selvfølgelig skal vi grille! Vi griller mør steak, og vi griller også hele friske løg. Vi serverer kød og løg med knuste kartofler, stegte gulerødder, grønne bønner og hjemmesyltet rødløg. En dejlig kontrast til alle disse herligheder er den cremede dilddressing. Så er maden klar!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

½ stk

Rødløg

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

75 g

Grønne bønner

1 stk

Løg, frisk

1 pose

Dild

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2880 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt35.2 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker11.9 g
Protein38.4 g
Salt0.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C grill/varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 11-13 min, og hæld vand fra. Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. OBS: Kartoflerne bages færdig i trin 3.

Sylt rødløg
2

Bland rødløg, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt vand*, så løgene er dækket, og stil til side. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm stave. Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P]. Skær frisk løg i kvarte (hvis du ikke skal grille). Hak dild fint.

Bag kartofler
3

Bland crème fraiche [½ pakke, 2P] og dild (gem lidt til anretning) i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør kogte kartofler til en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad hvile i en foliepakke et par min. GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel/lav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad hvile i en foliepakke et par min.

Steg løg
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg frisk løg og gulerod i 2 min. Tilsæt grønne bønner, og steg videre i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*. Si væde fra rødløg. GRILL: Pensl frisk løg med olivenolie* og kom på grillen. Grill i 5 min indtil gylden, vend efter halve tiden.

Server
6

Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip salt* og peber*. Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener. Top med dilddressing, rødløg og resterende dild.