Så blev det sensommerweekend, solen skinner, og selvfølgelig skal vi grille! Vi griller mør steak, og vi griller også hele friske løg. Vi serverer kød og løg med knuste kartofler, stegte gulerødder, grønne bønner og hjemmesyltet rødløg. En dejlig kontrast til alle disse herligheder er den cremede dilddressing. Så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
½ stk
Rødløg
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
75 g
Grønne bønner
1 stk
Løg, frisk
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Sukker (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C grill/varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 11-13 min, og hæld vand fra. Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. OBS: Kartoflerne bages færdig i trin 3.
Bland rødløg, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt vand*, så løgene er dækket, og stil til side. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm stave. Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P]. Skær frisk løg i kvarte (hvis du ikke skal grille). Hak dild fint.
Bland crème fraiche [½ pakke, 2P] og dild (gem lidt til anretning) i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør kogte kartofler til en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad hvile i en foliepakke et par min. GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel/lav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad hvile i en foliepakke et par min.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg frisk løg og gulerod i 2 min. Tilsæt grønne bønner, og steg videre i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*. Si væde fra rødløg. GRILL: Pensl frisk løg med olivenolie* og kom på grillen. Grill i 5 min indtil gylden, vend efter halve tiden.
Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip salt* og peber*. Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener. Top med dilddressing, rødløg og resterende dild.