Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der regnes for at være en type pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her tilbyder vi en spændende opskrift med gnocchi, der steges i stedet for at koges! Når gnocchi er stegt blander vi den med en lækker sauce med cherrytomater, zucchini, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper saucen med sprød hvidløgspangrattato. En fantastisk kombination, som hele familien kommer at elske!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Chiliflager
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
250 g
Cherrytomater
½ stk
Zucchini
½ stk
Rødløg
1 pose
Basilikum
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 spsk
Smør (trin 1)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg halvdelen af hvidløg i 1 min.
Tilsæt panko [1/2 pose, 2P], og steg videre i 2-3 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i samme stegepande (skyl af først), så hele bunden er dækket, og varm op på høj varme.
Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden.
OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.
Halver cherrytomater.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i kvarte skiver.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak basilikum groft.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og zucchini i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt cherrytomater, Middelhavsdrøm og resterende hvidløg, og steg videre i 3-4 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt basilikum, crème fraiche [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og et nip chiliflager, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt spinat, og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.
Anret grøntsager og sauce i dybe tallerkener.
Top med gnocchi, høvlet ost og hvidløgspangrattato.
Drys med et nip chiliflager.