Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der regnes for at være en type pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her tilbyder vi en spændende opskrift med gnocchi, der steges i stedet for at koges! Når gnocchi er stegt blander vi den med en lækker sauce med cherrytomater, zucchini, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper saucen med sprød hvidløgspangrattato. En fantastisk kombination, som hele familien kommer at elske!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Chiliflager
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
250 g
Cherrytomater
½ stk
Zucchini
½ stk
Rødløg
1 pose
Basilikum
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 spsk
Smør (trin 1)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden. Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Brug to stegepander til 4P. - Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden.
OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.
Imens, halver cherrytomater.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg rødløg og zucchini i 3-4 min, eller indtil næsten møre.
Tilsæt cherrytomater og Middelhavsdrøm, og steg videre i 3-4 min.
Imens, hak basilikum groft, og skyl spinat.
Sænk til middel varme.
Tilsæt basilikum, crème fraiche, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og et nip chiliflager, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt spinat, og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.
Anret grøntsager og sauce i dybe tallerkener.
Top med gnocchi, høvlet ost og hvidløgspangrattato.
Drys med et nip chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.