Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der regnes for at være en type pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her frister vi med en spændende opskrift på gnocchi, der bliver stegt, og som serveres med en kraftig rødvinssauce med oksekød, gulerod, selleri, løg, hvidløg og tomatpuré.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
2 stk
Gulerod
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Oksebouillon
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1.5 dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak gulerod (uskrællet) og bladselleri fint. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken. TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden. OBS: Gnoccheni skal ikke koges inden den steges.
Tilsæt gulerod, bladselleri og løg til gryden med oksekød, og steg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min.
ilsæt oksebouillon, rødvinssauce, vand [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] til gryden, sænk til middel varme, og lad simre under låg i 4-5 min. Smag til med salt og peber.
Anret gnocchi og oksekød i dybe tallerkener. Krydr med et nip peber. Top med persille.