Hawaiiansk BBQ-kikærtebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk BBQ-kikærtebowl

Hawaiiansk BBQ-kikærtebowl

med cremet kokosris og saftig ananassalsa

I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med med inspiration fra Hawaii. Vi starter med at koge vidunderlig kokosris. Samtidig ovnbager vi kikærter med BBQ-sauce, og peberfrugt og zucchini. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! I aften overrasker vi også med ananassalsa med avocado og forårsløg, og cremet srirachamayo!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 ml

Kokosmælk

150 g

Basmatiris

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Zucchini

1 pakke

Kikærter

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

50 g

Ananas

1 stk

Avocado

1 stk

Forårsløg

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3557 kJ
Kalorier (kcal)850 kcal
Fedt38.2 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat96.9 g
Sukker23.8 g
Protein17.6 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kokosris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring kokosmælk [½ pakke, 2P] og vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm halve skiver. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Bag kikærter og grøntsager
3

Fordel kikærter i den ene side af en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Tilsæt BBQ-sauce og en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Fordel peberfrugt og zucchini i den anden side. Dryp med olivenolie*, krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne og møre.

Bland ananassalsa
4

Skræl ananas, og skær i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg i fint. Bland ananas, avocado, halvdelen af forårsløg, et nip salt og eventuelt en smule olivenolie* i en lille skål.

Bland srirachamayonnaise
5

Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.

Server
6

Anret kokosris, kikærter og grøntsager i dybe tallerkener. Top med ananassalsa. Dryp med srirachamayonnaise. Drys med resterende forårsløg.