I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med med inspiration fra Hawaii. Vi starter med at koge vidunderlig kokosris. Samtidig ovnbager vi kikærter med BBQ-sauce, og peberfrugt og zucchini. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! I aften overrasker vi også med ananassalsa med avocado og forårsløg, og cremet srirachamayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 ml
Kokosmælk
150 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Zucchini
1 pakke
Kikærter
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
50 g
Ananas
1 stk
Avocado
1 stk
Forårsløg
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
2 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring kokosmælk [½ pakke, 2P] og vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm halve skiver. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.
Fordel kikærter i den ene side af en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Tilsæt BBQ-sauce og en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Fordel peberfrugt og zucchini i den anden side. Dryp med olivenolie*, krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne og møre.
Skræl ananas, og skær i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg i fint. Bland ananas, avocado, halvdelen af forårsløg, et nip salt og eventuelt en smule olivenolie* i en lille skål.
Bland srirachamayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål.
Anret kokosris, kikærter og grøntsager i dybe tallerkener. Top med ananassalsa. Dryp med srirachamayonnaise. Drys med resterende forårsløg.