Honning- og sojamarineret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med syltet agurk og lilla gulerodsbånd

Lad hele familien være med til lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

3 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

20 g

Peanuts

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Rødløg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)568 kcal
Energi (kJ)2375 kJ
Fedt4.88 g
Mættet fedt1.1 g
Kulhydrat81.55 g
Sukker19.8 g
Protein43.62 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 tsk | 2 tsk] i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav marinade
2

Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl] og en smule olivenolie* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt. Vend kylling, hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en skål.

Sylt agurk
3

Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en lille skål. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland ris og spinat
5

Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.