Lad hele familien være med til lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en lækker marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi sylter også perfekt syrlige agurker og topper med sprøde peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
3 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
20 g
Peanuts
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Rødløg
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 tsk | 2 tsk] i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl] og en smule olivenolie* i en lille skål. Skær kylling i strimler på et andet skærebræt. Vend kylling, hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en skål.
Skær agurk i tynde, halve skiver. Skyl spinat, og hak groft. Skræl gulerod til tynde, lange bånd. Hak peanuts groft. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, agurk, vand* [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg kylling og rødløg i 6-7 min. Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre indtil let reduceret. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. Hæld væde fra agurk.
Anret hvidløgsris i skåle. Top med kylling, agurk og gulerod. Drys med peanuts.