I aften laver vi en virkelig lækker alt-i-en ret, med masser af smager, farver og struktur. Nudlerne får en sød og syrlig smag ved at blive stegt med honning og soja. Nudlerne får selskab af hakket oksekød, som er blevet stegt sammen med pak choi, gulerødder og ingefær. Vi topper lækkerierne med lime, forårsløg og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
2 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
1 stk
Forårsløg
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
250 g
Hakket oksekød
25 g
Honning
½ g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skær gulerod i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak pak choi groft. Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide).
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Kog nudler i 1-2 min. Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl]. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand*.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Steg sesamfrø i 3-5 min, og stil til side i en lille skål.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod, løg og det hvide forårsløg med et nip salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvidløg, ingefær, honning, sojasauce, chiliflager, pak choi, og steg i 4-5 min. Tilsæt nudler, sesamfrø (gem lidt til anretning) og et skvæt nudelvand, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflager, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret nudler i dybe tallerkener. Top med det grønne forårsløg. Drys med resterende sesamfrø.