I aften frister vi med honningglaseret svinekød med grov kartoffelmos og sød rødløgskompot. Vi steger svinekød til perfektion, og glaserer det derefter med honning og sennep. Udover kartofler indeholder den grove kartoffelmos også grønkål og gulerødder. Rødløgskompotten får et spændende twist af tyttebærsyltetøj, rødvinssauce og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
400 g
Små kartofler
50 g
Grønkål, skåret
250 g
Broccoli
1 stk
Rødløg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Tyttebærsyltetøj
30 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
2 g
Oksebouillon
300 g
Svineschnitzel
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
2 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft, og bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm skiver. Kog gulerod og kartofler (uskrællet) i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Tilsæt grønkål, når der er 2 min tilbage. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og stil til side.
Skær broccoli i 2 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico og vand* [1/2 dl | 1 dl], og rør indtil væsken er næsten fordampet. Tilsæt tyttebærsyltetøj, rødvinssauce [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Overfør til en skål.
Krydr svinekød med et nip salt*. Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på høj varme. Steg svinekød i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Tag panden af varmen. Tilsæt sennep, honning-sennepsdressing, vand* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt*, og vend indtil kødet er dækket.
Anret svinekød, kartoffelmos og broccoli på tallerkener. Dryp med sennepsglace fra panden. Server med rødløgskompot.