Udonnudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De er kendetegnet ved deres hvide farve og ved, at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig sauce med hakket svine- og kalvekød, wokmix, løg, hvidløg, fiskesauce, sojasauce, chili og lime. Vi topper med peanuts, ristede løg, chili og koriander, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ stk
Lime
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
200 g
Wokblanding
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 g
Chiliflager
½ stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 pose
Koriander
¼ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 1-2 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fish sauce, nudelvand, sojasauce, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af chiliflager i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.
Steg wokblanding og rødløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød, sojasauceblanding, et skvæt limesaft og nudler.
Tag panden af varmen, og vend sammen.
Imens, hak peanuts groft.
Bland peanuts, resterende chiliflager og ristede løg [½ pakke, 2P] i en lille skål.
Pluk koriander.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med peanuttopping og koriander.
Server med resterende limebåde.