Hurtige svine- og kalvekødsnudler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtige svine- og kalvekødsnudler

Hurtige svine- og kalvekødsnudler

med ristede løg og frisk koriander

Udonnudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De er kendetegnet ved deres hvide farve og ved, at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig sauce med hakket svine- og kalvekød, wokmix, løg, hvidløg, fiskesauce, sojasauce, chili og lime. Vi topper med peanuts, ristede løg, chili og koriander, og så er maden klar.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Gluten
Fisk
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ stk

Lime

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder Hvede, Gluten)

200 g

Wokblanding

5 ml

Fish sauce

(Indeholder Fisk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 g

Chiliflager

½ stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2916 kJ
Fedt26.2 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat68.8 g
Sukker9.9 g
Protein41.1 g
Salt5.2 g

Redskaber

Medium Saucepan
Stegepande

Fremgangsmåde

Kog nudler
1

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Kog nudler i 1-2 min, eller indtil bløde.

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. 

Steg kød
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sojasauceblanding
3

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Bland hvidløg, fish sauce, nudelvand, sojasauce, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af chiliflager i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg wokblanding og løg
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.

Steg wokblanding og rødløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt hakket svine-/kalvekød, sojasauceblanding, et skvæt limesaft og nudler. 

Tag panden af varmen, og vend sammen.

Lav peanuttopping
5

Imens, hak peanuts groft.

Bland peanuts, resterende chiliflager og ristede løg [½ pakke, 2P] i en lille skål.

Pluk koriander.

Server
6

Anret nudler i dybe tallerkener.

Top med peanuttopping og koriander.

Server med resterende limebåde.