Den traditionelle pizza er en sand klassiker, men har du prøvet en hvid pizza? En hvid pizza er, som navnet antyder, en lys pizza - altså uden den røde tomatsauce. Vores vegetariske, hvide pizza tilbyder et farverigt inferno af smage; sødmen fra græskarret mødes af den milde spinatcreme og ostens umami, som alt sammen bindes sammen af rødløg og spinatblade på toppen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
150 g
Crème fraiche
60 g
Spinat
4 g
Hvide Løjer & Urter
100 g
Græsk salatost
½ stk
Butternutsquash
½ stk
Zucchini
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 pose
Salvie
¼ tsk
Salt
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær butternutsquash [1/2 stk, 2 pers.] i 2 cm tern. Skær zucchini [1/2 stk, 2 pers.] i halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.
Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak salvie groft. Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Svits hvidløg i 1 min. Tag panden af varmen. Tilsæt crème fraiche, Hvide Løjer & Urter og halvdelen af spinat. Krydr med salt* og peber*. Rør indtil spinaten er faldet sammen.
Bland salvie med en smule olivenolie* i en lille skål. Smør pizzadej med spinatsauce. Fordel butternutsquash, zucchini, rødløg og salvie på pizzadejen. TIP: Olien gør, at salvien ikke brænder.
Bag pizzaen i ovnen i 10-15 min, eller indtil dejen er gylden og sprød.
Smuldr salatost ud over pizzaen. Server med resterende spinat.