Masala er en fantastisk indisk ret bestående af en fyldig sauce med tomat, løg, fløde, smør og masser af skønne krydderier. Aftenens protein er grillost, og vi tilsætter også spinat til masalaen, som vi serverer med hvidløgsris og agurke-'raita' med mynte og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
30 g
Tikka masala
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mild Mahal
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak agurk groft.
Hak mynte fint.
Bland yoghurt, mynte, agurk og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.
Skær grillost i 2 cm tern.
Vend grillost med Mild Mahal i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], smør [1 spsk | 2 spsk] og tikka masala, og lad simre i 30 sek, eller indtil smørret er smeltet.
Sænk til middel varme. Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med butter masala, grillost og raita.