I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med en fantastisk kikærtegryde med kokosmælk og spinat, krydret med indiske krydderier, karry og røget paprika. Vi serverer vores gryde med luftige ris, en saftig mango-fennikelsalat med mynte og lime og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Lime
½ stk
Fennikel
1 stk
Løg
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Røget paprika
200 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Kikærter
½ stk
Mango
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Mynte & koriander
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Skær fennikel [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Hak mynte fint.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Vend fennikel, mango og mynte i skålen.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Mild Mahal, Curry-On og røget paprika, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.
Hæld væde fra kikærter.
Skyl spinat.
Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon, sojasauce, salt [1/4 | 1/2 tsk], kikærter og spinat, når saucen har simret i 10 min, og lad simre videre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret ris og kikærtegryde i dybe tallerkener.
Top med koriander.
Server med mango-fennikelsalat.