Tikka Masala er en færdiglavet krydderiblanding, der bruges i forskellige indiske retter. I aften har vi valgt laks til at have hovedrollen, og den får lov at simre i en vidunderlig tikka masala-sauce med ingefær, tomat, fløde og lime. Vi serverer den skønne gryderet med luftige hvidløgsris og en syrlig agurke-myntesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
1 pose
Mynte
2 stk
Gulerod
10 g
Ingefærpasta
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
2 dl
Vand (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Hak løg, gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod med et nip salt i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ingefærpasta, resterende hvidløg, Mild Mahal og tikka masala, og steg videre i 2 min.
Tilsæt grøntsagsbouillon, vand [2 dl | 4 dl] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og lad simre tildækket i 10 min.
Imens, fjern skind fra laks, og hak kødet groft på et andet skærebræt.
Tilsæt laks, madlavningsfløde, limesaft [1 spsk I 2 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil laksen er gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skær agurk i 1 cm tern.
Hak mynte fint.
Bland agurk, mynte, et skvæt limesaft, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener.
Server med agurke-myntesalat.