topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk linsekarry

Indisk linsekarry

med ovnbagt aubergine og korianderolie

Findes der noget bedre en kold vinteraften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med linser, løg, gulerødder og spinat. Gryderetten får en spændende smag af vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal, og kokosmælk bidrager med perfekt cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogte ris og ovnbagt aubergine, og så topper vi med en crunchy koriander- og peanutolie!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

8 g

Mild Mahal

½ dåse

Tomatpuré

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

20 g

Peanuts

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)854 kcal
Energi (kJ)3574 kJ
Fedt32.09 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat108.91 g
Sukker18.4 g
Protein25.36 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Halver aubergine på langs, og skær hver halve i kvarte på langs. Skær derefter i halve på bredden. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber* og halvdelen af Mild Mahal, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, indtil gyldne og møre.

Forbered råvarer
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i små tern. Skyl linser under koldt vand* i en si. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint.

Lav karry
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 2 min. Tilsæt resterende Mild Mahal, tomatpuré [½ dåse, 2P], hvidløg og linser, og steg under omrøring i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [1,5 dl | 3 dl], sojasauce [½ pakke, 2P] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme , og lad simre i 20-25 min. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. Krydr med salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis karryen er for tyk.

Kog ris
4

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Lav korianderolie
5

Hak koriander groft. Hak peanuts fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland koriander, peanuts, limeskal, og olivenolie* [1,5 spsk | 3 spsk] i en lille skål. TIP: Tilsæt chilien, hvis du foretrækker retten stærkere.

Server
6

Anret ris og karry i dybe tallerkener. Top med aubergine. Dryp med med korianderolie. Server med limebåde.