I aften laver vi en særdeles krydret og farverig hverdagsmiddag! Vi koger basmatiris som får smuk gul farve, og en fantastisk smag, af at koges sammen med vores spændende færdiglavede krydderiblanding Ginger Ninja. Mens risene koger laver vi en fantastisk svinekarry med tomat, ingefær, hvidløg og gulerod. Vi serverer vores krydrede ris og vores spicy karry med en kølende agurkedressing med fraiche!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
300 g
Svinekamfilet
8 g
Mild Mahal
½ dåse
Tomatpuré
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Løg
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Ginger Ninja i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær løg i 3 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) og agurk i 1 cm tern.
Skær kød i 3 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kød med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en skål.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, bland agurk, crème fraiche [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hvidløg, Mild Mahal, og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], og steg videre i 1-2 min. Tilsæt kyllingebouillon og vand [2 dl | 4 dl], og lad simre i 2-3 min.
Sænk til middel varme, og tilsæt resterende crème fraiche under omrøring.
Tilsæt kød, og krydr med et nip salt og peber.
Anret ris og svinekødskarry i dybe tallerkener.
Top med agurkedressing.