I aften laver vi en særdeles krydret og farverig hverdagsmiddag. Vi koger basmatiris som får smuk gul farve, og en fantastisk smag, af at koges sammen med vores spændende færdiglavede krydderiblanding Ginger Ninja. Mens risene koger laver vi en fantastisk svinekødskarry med tomat, hvidløg, gulerod og indiske krydderier. Vi serverer vores krydrede ris og vores spicy karry med en kølende agurkedressing med crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
300 g
Svinekamfilet
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
8 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Mel til sauce
2 dl
Vand til sauce
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Ginger Ninja i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær løg i 3 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) og agurk i 1 cm tern.
Skær svinekød i 3 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en skål.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, bland agurk, halvdelen af crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.Tilsæt tomatpuré, hvidløg, Mild Mahal og hvedemel, og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt kyllingebouillon og vand, og lad simre i 2-3 min.
Sænk til middel varme, og tilsæt resterende crème fraiche under omrøring.
Tilsæt svinekød, og krydr med et nip salt og peber.
Anret ris og svinekødskarry i dybe tallerkener.
Top med agurkedressing.