Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger oksekød med chili, og glaserer det derefter med en skøn glace med ingefær, hvidløg og soja. Frisk tilbehør er en sprød kålsalat med både spidskål og rødkål og luftige ris. Og så topper vi herlighederne med hakkede peanuts, mynte og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Løg
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
150 g
Spidskål, skåret
75 g
Rødkål, skåret
1 pose
Mynte
10 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1 tsk
Sukker (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, hak løg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Hak peanuts [1/2 pakke, 2P] groft.
Hak mynte groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød, løg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip chiliflager i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, bland rødkål, spidskål og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt gulerod og halvdelen af mynte, og vend sammen.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middel varme.
Steg ingefær, hvidløg og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, et nip chiliflager, sukker [1 tsk | 2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Anret ris, kød og kålsalat i dybe tallerkene.
Top med sauce.
Drys med peanuts, resterende mynte og et nip chiliflager.