Ingefær- og sojaglaseret oksekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefær- og sojaglaseret oksekød

Ingefær- og sojaglaseret oksekød

med frisk kålsalat og saltede peanuts

Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger oksekød med chili, og glaserer det derefter med en skøn glace med ingefær, hvidløg og soja. Frisk tilbehør er en sprød kålsalat med både spidskål og rødkål og luftige ris. Og så topper vi herlighederne med hakkede peanuts, mynte og chili.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Løg

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

150 g

Spidskål, skåret

75 g

Rødkål, skåret

1 pose

Mynte

10 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 tsk

Sukker (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2662 kJ
Fedt19.1 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat79.7 g
Sukker12 g
Protein36.6 g
Salt18.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget! 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg fint.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak peanuts [1/2 pakke, 2P] groft. 

Hak mynte groft.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød, løg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip chiliflager i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kålsalat
4

Imens, bland rødkål, spidskål og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Tilsæt gulerod og halvdelen af mynte, og vend sammen.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav sauce
5

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middel varme.

Steg ingefær, hvidløg og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt sojasauce, et nip chiliflager, sukker [1 tsk | 2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen.

Server
6

Anret ris, kød og kålsalat i dybe tallerkene.

Top med sauce.

Drys med peanuts, resterende mynte og et nip chiliflager.