Blev du fanget af det spændende navn på denne ret? Vi lover at du ikke bliver skuffet over resultatet! Vi glaserer kylling i en spændende glace med sojasauce, ingefær, hvidløg og sesamfrø. Vi serverer vores ingefærglaseret kylling med vilde basmatiris blandet med revet gulerod og en frisk og farverig salat med rødkål, spinat og appelsin.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
1 stk
Appelsin
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
1 g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
1.5 dl
Vand (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
1.5 tsk
Sukker (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv hvidløg og ingefær [½ stk, 2P] fint.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær appelsin i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland rødkål og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt spinat og appelsin, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Pisk hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og vand [1,5 dl | 3 dl] sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Svits ingefær og hvidløg i 30 sek.
Tilsæt jævning, sojasauce, sesamfrø, sukker [1,5 tsk | 3 tsk] og et stort nip chiliflager, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kylling, vend sammen med sauce, og tag panden af varmen.
Vend gulerod i gryden med færdigkogt ris.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og appelsin-spinatsalat i dybe tallerkener.
Top med kylling og sauce.
Drys med et nip chiliflager.