I aften laver vi en vidunderlig wok med masser af skønne grøntsager! Vi steger svampe, løg og broccoli, som får fantastisk smag ved at blive stegt sammen med woksauce, sriracha og lime. Vi serverer med ris, der får en opgradering af at blive kogt med stegt ingefær og hvidløg, og så topper vi med forårsløg og cashewnødder!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
40 g
Cashewnødder
2 stk
Hvidløgsfed
200 g
Champignon
1 stk
Ingefær
170 g
Brune ris
250 g
Broccoli
1 stk
Løg
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime, økologisk
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
10 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (trin 1)
5 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits ingefær og halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], og bring i kog. Skyl ris under koldt vand* i en si. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] til gryden, og dæk til med låg. Kog på lav varme i 25-30 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær broccoli i små buketter. Hak svampe groft. Hak løg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både. Hak cashewnødder groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, løg og resterende hvidløg under omrøring i 5-7 min.
Tilsæt broccoli, et skvæt vand* og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 8-10 min, eller indtil møre. TIP: Tilsæt et skvæt vand undervejs, så det ikke brænder på.
Tilsæt woksauce, sriracha [1/2 pakke, 2P], et skvæt limesaft og et skvæt vand*, og lad simre under omrøring i 2-3 min.TIP: Undlad srirachaen, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret ris og wok i skåle. Top med forårsløg og cashewnødder. Server med limebåde.