Parmigiana er en klassisk italiensk ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce, som gratineres med ost. Vores tomatsauce indeholder tomat, løg, hvidløg og middelhavskrydderier, og vi topper med to slags ost. Skønt tilbehør er en frisk salat og cajunkrydrede fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
30 g
Blandet salat
1 stk
Rødløg
1 stk
Aubergine
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre og let gyldne.
Hak rødløg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og Middelhavsdrøm, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand, ketchup, smør og sukker, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet.
Overfør halvdelen af tomatsauce til et ildfast fad, og top med aubergine og resterende sauce.
Drys med finrevet ost og revet ost, og bag i 10-15 min, eller indtil osten er gylden.
Skyl salat.
Bland salat, olivenolie og et nip salt i en mellemstor skål lige inden servering.
Anret aubergine-parmigiana på tallerkener.
Server med salat og fritter