topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk gedeost-rigatoni

Italiensk gedeost-rigatoni

med frisk basilikum og ristede pinjekerner

Italiensk madkunst har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi en fantastisk pastaret med en bund af en skøn sauce med fløde, tomat og middelhavskrydderier. Saucen blandes med rigatoni, frisk spinat og ovnbagt zucchini og løg. Vi topper med smuldret gedeost, ristede pinjekerner og frisk basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Zucchini

1 stk

Rødløg

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Basilikum

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3180 kJ
Kalorier (kcal)760 kcal
Fedt34.2 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat81.8 g
Sukker14.5 g
Protein27.3 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skær rødløg i 1 cm både.

Fordel zucchini og rødløg på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde.

Kog pasta
2

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered råvarer
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak basilikum groft.

Skyl spinat. 

Rist pinjekerner
4

Opvarm en stor stegepande på middel varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en lille skål.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hvidløg og Middelhavsdrøm i 1 min. Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og pastavand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Tag panden af varmen.

Tilsæt pasta, spinat og ovnbagte grøntsager, og vend sammen. 

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med smuldret gedeost, pinjekerner og basilikum.