Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti

Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti

med stegt zucchini og frisk rucola

I aften laver vi en smukt grøn pastaret, med masser af skønne ingredienser. Vi steger løg og zucchini, og vender dem med spaghetti og frisk ruccola, og en hjemmelavet spicy pesto med hvidløg, chili, ost, citron, mandler, basilikum og persille. Vi topper med smuldret gedeost, og så er maden færdig til at nydes.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Selleri
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

40 g

Rucola

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ g

Chiliflager

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

½ stk

Citron

1 stk

Zucchini

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3569 kJ
Kalorier (kcal)853 kcal
Fedt45.5 g
Mættet fedt15.9 g
Kulhydrat74.6 g
Sukker8.3 g
Protein31.2 g
Salt2.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg grøntsager
2

Imens, riv zucchini groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og vandet er fordampet fra zucchini.

Lav pesto
3

Halver citron [½ stk, 2P].

Hak mandler, basilikum, persille og hvidløg fint.

Bland basilikum, persille, mandler, hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], finrevet ost, grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered rucola
4

Skyl rucola.

Tilsæt pasta
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt pasta, pastavand og pesto, og vend sammen.

Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med smuldret gedeost.