Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Risottoris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Citron
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Løg
1 spsk
Smør (trin 1)
6 dl
Vand (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Imens, halver cherrytomater.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie, og krydr med sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil møre.
Skyl spinat.
Hak basilikum groft og hvidløg fint.
Skær citron i både.
Krydr rejer med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt hvidløg, rejer og et skvæt citronsaft, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tag panden med risotto af varmen.
Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, basilikum og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med rejer.
Server med resterende citronbåde.