Skriger børnene efter pasta med tomatsauce? Gør det nemt, og server det hele i samme stegepande! Vi steger rustikke kødboller med middelhavskrydderier, som vi derefter blander med rigatoni og en dejlig tomatsauce med zucchini og hvidløg. Vi topper med mozzarella og frisk persille, og så er maden klar til at blive slugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Zucchini
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Oksebouillon
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
1.5 tsk
Sukker (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 10-11 min, eller indtil næsten ‘al dente' (tilberedes færdig i trin 5).
Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til kødboller (5 pr. person), og steg i 6-8 min, eller indtil gyldne og næsten gennemstegte (tilberedes færdig i trin 4). Overfør til en tallerken.
TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil de har fået stegeskorpe.
Imens, hak løg fint.
Skær zucchini i 1 cm tern.
Pluk persille.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og løg i 2-3 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt.
Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1,5 tsk | 3 tsk], og rør rundt.
Tilsæt kødboller, og vend sammen. Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.
Drys med revet ost, dæk til med låg, og lad simre i 2-3 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt og osten er smeltet.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Top med persille.
Server retten i stegepanden.