Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Så har vi skabt endnu en fantastisk opskrift, med inspiration fra Japan. Vi laver vidunderligt sprød kylling, krydret med asiatiske krydderier. Til kyllingen serverer vi ris, og en fyldig og cremet katsusauce med kokosmælk, gulerod, hvidløg, sojasauce og karrypasta. Vi når også at lynstege pak choi med sojasauce, som ekstra, spændende tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Pak choi
280 g
Kyllingebryst
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
150 g
Jasminris
½ stk
Rød chili
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
100 ml
Kokosmælk
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt og Ga-Laksa.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 1 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær pak choi [1/2 stk, 2P] i kvarte (2 pr. person).
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg pak choi i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt halvdelen af sojasauce, og steg videre i 1 min.
Overfør til en tallerken, krydr med et nip salt og peber, og dæk til med sølvpapir.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande.
Steg gulerod og løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt karrypasta og hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], resterende sojasauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Skær kylling i tynde skiver.
Anret ris, kylling og katsusauce på tallerkener.
Top med chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.