Donburi er en japansk ret med ris toppet med grøntsager. Aftenens ris er aromatiske jasminris vendt med smør og pak choi, som vi topper med plantefars stegt med asiatisk woksauce, og grønsagerne består af en spændende sesamslaw med sort sesammayo, hvidløg, glaskål og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
½ g
Chiliflager
½ stk
Glaskål, hvid
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
2 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
2 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Smør til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars og løg med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Bland sesammayonnaise, vand, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend glaskål og gulerod i skålen lige inden servering.
Hak pak choi groft.
Tilsæt asiatisk woksauce og vand til stegepanden med plantefars, og vend sammen.
Vend pak choi og smør i gryden med kogte ris lige inden servering.
Anret pak choi-ris i dybe tallerkener.
Top med sesamslaw og plantefars.
Drys med chiliflager.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.