Stil sulten med disse vidunderlige karrykrydrede fiskekager. Fiskekagerne har fået ekstra smag ved at farsen indeholder en masse gode ingredienser – rød karrypasta, fishsauce, citron og koriander. Vi serverer vores gyldne fiskekager med hvidløgsris og en sur-sød salat med gulerod, agurk, chili og lime, og så topper vi med crunchy peanuts og ekstra lime til at presse over!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Rød karrypasta
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Sød chilisauce
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær lime i både. Hak koriander fint. Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. Dub fisk tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland fisk, panko, et skvæt limeaft, æg* [1 stk | 2 stk], karrypasta, fish sauce, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Form fars til 3-4 cm tykke fiskekager (2 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg fiskekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. TIP: Fiskekagerne er færdige, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sød chilisauce, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber* i en lille skål. Bland gulerod og agurk med halvdelen af chilisauce i en stor skål. Hak peanuts groft.
Anret hvidløgsris, salat og fiskekager i dybe tallerkener. Dryp med resterende chilisauce. Drys med peanuts og resterende koriander. Server med resterende limebåde.