Bøf bourguignon er en fransk opskrift på en fyldig kødgryderet med vin. Retten er fransk husmandskost og kommer oprindeligt fra Bourgogne-regionen. Vores version indeholder løg, gulerod og svampe, udover kød og vin. Cremet hvidløgsmos og frisk persille passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Pulled beef
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
500 g
Bagekartoffel
4 g
Kyllingebouillon
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Champignon
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Hak svampe [1/2 pakke, 2P] groft.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Hak gulerod (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Sænk til middel varme.
Tilsæt oksekød (inklusive lage fra pakken) rødvinssauce, sojasauce, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre under låg i 10-12 min.
Træk kødet i strimler med to gafler i panden.
Hak persille groft.
Vend svampe i panden med kød lige inden servering.
Anret hvidløgsmos og bøf bourguignon i dybe tallerkener.
Drys med persille.