Bøf bourguignon er en fransk opskrift på en fyldig kødgryderet med vin. Retten er fransk husmandskost og kommer oprindeligt fra Bourgogne-regionen. Vores version indeholder løg, gulerod og svampe, udover kød og vin. Cremet hvidløgsmos og frisk persille passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
100 g
Champignon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Tomatpuré
300 g
Pulled beef
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Hak svampe groft.
Smelt smør i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Hak gulerod (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i samme gryde på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Sænk til middel varme.
Tilsæt oksekød (inklusive lage fra pakken) rødvinssauce, sojasauce, tomatpuré, kyllingebouillon og vand, og lad simre under låg i 10-12 min.
Træk kødet i strimler med en ske i gryden.
Hak persille groft.
Vend svampe i gryden med kød lige inden servering.
Anret hvidløgsmos og bøf bourguignon i dybe tallerkener.
Drys med persille.