Klassisk hakkebøf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk hakkebøf

Klassisk hakkebøf

med dildvendte kartofler og bagte grøntsager

En klassisk hakkebøf er altid en sikker vinder, og vores variant får et ekstra twist af at der er kyllingebouillon og hvidløgskrydderier i farsen. Vi serverer dem med ovnbagt gulerod og broccoli, kogte kartofler vendt med smør og dild, og selvfølgelig en skøn brun sovs.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

400 g

Små kartofler

1 pose

Dild

1 stk

Gulerod

250 g

Broccoli

4 g

Hvide Løjer & Urter

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3066 kJ
Kalorier (kcal)733 kcal
Fedt39.4 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker12.2 g
Protein36.1 g
Salt5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Halver kartofler. 

Kog i 12-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Bag grøntsager
2

Imens, skær gulerod i tynde, halve skiver.

Skær broccoli i små buketter.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og  peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Steg hakkebøffer
3

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, kyllingebouillon, Hvide Løjer & Urter og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte, og overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt dild og smør
4

Imens, hak dild fint.

Vend dild og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med kogte kartofler, og dæk til med låg.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt brun sovs og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. 

Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret hakkebøffer, grøntsager og kartofler på tallerkener.

Top hakkebøffer med sauce.