Millionbøf står på listen over livretter hos mange børn og voksne. Vores variant indeholder hakket oksekød, gulerod, zucchini og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores klassiske millionbøf med cremet kartoffelmos og en spændende rødbederelish med rødløg og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødbede
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
4 g
Oksebouillon
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
½ pose
Bredbladet persille
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
½ spsk
Smør (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Riv rødbede (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg halvdelen af rødløg med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødbede, balsamico, vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 5-6 min.
Overfør til en skål.
Imens, riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pluk persille [1/2 pose, 2P].
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød og resterende rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt gulerod, zucchini, Mamas Favorit, sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], oksebouillon, salt [1/2 tsk |1 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en skål.
Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoffelmos på tallerkener.
Top med millionbøf og persille.
Server med rødbederelish.